Beton amprentat Arges

Beton amprentat Arges : Pitesti, Mioveni, Campulung, Curtea de Arges, Stefanesti, Costesti si Topoloveni este unul dintre cele mai solicitate betoane arhitecturale de astăzi, deoarece combină calitățile normale ale betonului cu estetica.

Când vorbim despre beton amprentat, ne referim direct la pavajul din beton amprentat Alba, care este o structură cu accente arhitecturale care este folosită pentru a înfrumuseța mediul urban și rezidențial.

Elaborarea betonului amprentat și construcția trotuarului nu sunt sarcini simple, dar întreținerea structurii este, deoarece betonul amprentat păstrează toate calitățile rezistenței și durabilității betonului.

Ce este beton amprentat Arges?

Beton amprentat Arges, cunoscut și sub denumirea de beton imprimat sau beton stampilat, este un tratament arhitectural al suprafeței de construcție care se realizează santier și constă în încorporarea texturilor și culorilor într-un pavaj normal din beton.

Matrițele de imprimare, substanțele chimice speciale (agenți de eliberare și etanșanți) și pigmenti naturali si artificiali sunt utilizați pentru ștanțarea pavajului din beton. Matrițele de imprimare au diferite forme geometrice care vă permit să imitați aspectul pietrelor de pavaj, plăcilor, pietrelor, ardeziei etc.

Ștanțarea trotuarului din beton se realizează în timp ce se află în stare proaspătă, deoarece are proprietăți plastice ideale pentru a modifica suprafața materialului. Starea proaspătă a betonului se manifestă înainte de fixarea amestecului. În timpul setării, începe o tranziție a stărilor în concret, de la proaspăt la întărit.

Pavajul din beton amprentat este folosit mai ales în orașe ca sol pentru piețe, grădini, bulevarde, trotuare, printre altele. În unele cazuri, poate fi folosit pentru a construi străzi, bulevarde, rampe de acces, printre alte structuri rutiere.

Care sunt specificațiile tehnice la beton amprentat Arges?

În ciuda faptului că betonul amprentat nu diferă substanțial de betonul obișnuit, construcția pavajului din beton amprentat Arges trebuie realizată respectând anumite criterii privind terenul de susținere, calitatea substanțelor chimice, pigmenții și betonul.

Principalele specificații tehnice ale pavajului din beton amprentat:

  • Terenul de susținere trebuie să fie stabil și nivelat și compactat corespunzător. În ceea ce privește compactarea, aceasta trebuie să ajungă la 100% în durabilitate
  • Agentul de eliberare nu trebuie să afecteze proprietățile betonului. În plus, trebuie să fie stabil, compatibil chimic cu pigmentul și trebuie să servească drept agent de impermeabilizare, întărire și agent de eliberare pentru imprimarea matrițelor.
  • Materialul de etanșare trebuie să pătrundă în porii betonului, formând un strat suplimentar care rezistă la intemperii și uzură.
  • Agregatele care urmează să fie utilizate trebuie să fie curate și compuse din particule rotunjite. Dimensiunea maximă a agregatului grosier este de 12 mm (1/2 in).
  • Apa de amestec trebuie să fie curată, potabilă și fără molecule poluante, cum ar fi sulfații sau carbohidrații.
  • Raportul maxim apă/ciment va fi de 0,55.
  • Consistența betonului va fi moale.
  • Rezistența minimă la compresiune a betonului amprentat este de 200 kgf / cm2. Cu toate acestea, este preferabil ca rezistența la compresiune să fie mai mare sau egală cu 220 kgf/cm2.
  • Nu se recomandă utilizarea aditivilor care accelerează fixarea betonului. În plus, aditivul care urmează să fie utilizat nu trebuie să afecteze culoarea pigmentului.
  • Soluțiile acide sau caustice nu se aplică pe suprafețele finisate ale pavajului din beton amprentat.
  • Pardoseala exterioară din beton ștanțat nu necesită întreținere, dar estetica sa poate fi îmbunătățită prin curățări și resigilări regulate.

Construcția unui pavaj din beton amprentat Argescse realizează în mod normal prin șapte etape, cu o diferență semnificativă în ceea ce privește construcția convențională a unui pavaj rigid, începând cu a treia etapă.

Cele șapte etape ale procesului de construcție a unui pavaj din beton amprentat sunt:

1. Pregătirea bazei

Terenul de susținere, sau baza, va fi uniformizat, nivelat și compactat conform specificației tehnice respective.

Cofrajul poate fi plasat în mod convențional, precum și armarea cu ochiuri a betonului.

Se recomandă amplasarea barierelor în vecinătate pentru a preveni contaminarea betonului de vânt. În plus, cei responsabili cu imprimarea trebuie să poarte mănuși și măști de față.

2. Turnarea betonului

Turnarea betonului se face într-un mod convențional, eliberând beton proaspăt într-o anumită zonă a cofrajului trotuarului și distribuindu-l uniform.

De asemenea, pentru a uniformiza suprafața betonului proaspăt, puteți folosi o mistrie sau un plutitor.

3. Aplicarea culorii de întărire

Înainte de aplicarea culorii, betonul trebuie să explodeze, adică să expulzeze apa de amestecare și trebuie efectuată o inspecție vizuală pentru imperfecțiuni.

Odată ce apa a dispărut de pe suprafață și în timp ce betonul este într-o stare proaspătă, trebuie aplicate două sau trei straturi subțiri de pigment de întărire pentru a obține o colorare completă.

Culoarea de întărire poate fi răspândită pe suprafață cu ajutorul unei mistrii de oțel.

4. Aplicarea agentului de eliberare

Agentul de eliberare este produsul chimic care permite prelungirea timpului de lucru, imprimand astfel corect betonul și oferind o colorare secundară pe suprafață, pentru a accentua și mai mult estetica.

Acest produs este aplicat manual; fiind eliberat pentru a acoperi uniform culoarea de întărire răspândită. După această etapă, o căutare nu ar trebui efectuată din nou.

5. Amprentarea betonului

Amprentarea betonului implică plasarea corectă a matrițelor de ștanțare pe suprafața betonului și presarea cu picioarele.

Înainte de a începe ștampilarea exhaustivă a întregii suprafețe a trotuarului, este necesar să verificați starea de plasticitate a betonului; Când apăsați pe material, matrița nu trebuie să se scufunde.

Dacă betonul se întărește, atunci se poate folosi un tamper pentru a presa matrițele.

6. Spălarea betonului amprentat

Betonul amprentat trebuie spălat după ce au trecut 24 de ore de la etapa anterioară.

Suprafața betonului ștanțat trebuie să fie uscată cu mături cu peri speciali în funcție de tipul de textura ștampilată, apoi trebuie umezită numai cu apă pentru a îndepărta resturile neaderente și excesul de agent de eliberare.

7. Finalizarea finală

În cele din urmă, materialul de etanșare trebuie aplicat după ce au trecut 3 zile de la ștanțarea plastică a betonului, deoarece betonul va fi lipsit de umiditate. Pentru a răspândi corect acest material, puteți utiliza o perie sau o rolă.

Cu toate acestea, preliminar, imbinarile vor trebui tăiate așa cum se specifică în proiectul trotuarului. Chiar și cu utilizarea echipamentului de tăiere a îmbinărilor, îmbinările texturii cu exces de material pot fi ajustate.

Avanteaje si dezavantaje beton amprentat Arges

În ciuda faptului că betonul amprentat este un tratament care vă permite să combinați calitățile structurale ale betonului cu o estetică mai bună, procesul în sine este departe de a fi ideal în termeni absoluți dacă luați în considerare toate aspectele tehnice și economice implicate.

Prin urmare, făcând bilanțul tuturor aspectelor legate de betonul amprentat, vom menționa mai jos principalele avantaje și dezavantaje ale acestui tratament arhitectural.

Avantaje beton amprentat Arges

  • Betonul amprentat este capabil să dezvolte diverse modele, deoarece poate reuni diferite modele geometrice, texturi și culori.
  • Prețul de ștanțare a betonului este mai mic decât costul construirii unui trotuar cu materialele imitate, de exemplu, pavele.
  • Timpul de executie al betonului amprentat este mai mic decat la constructia unui pavaj din pavaj.
  • Necesită puțină întreținere, deoarece sunt necesare doar curățări și resigilări anuale.
  • Durata de viata a unui pavaj din beton amprentat este considerabil de lunga, datorita rezistentei si durabilitatii betonului.
  • Acestea pot fi aplicate pe lungimi mari de pavaje continue.

Dezavantaje beton amprentat Arges

  • Este necesar personal expert în ștanțarea pavajelor din beton, deoarece trebuie să aibă cunoștințe precise despre timpul de fixare, tranziția stărilor de beton, aplicarea agentului de eliberare și a pigmentului etc.
  • Reparațiile din beton amprentat sunt adesea costisitoare. Prin urmare, importanța de a avea experți în ștanțarea betonului, pentru a preveni secțiunile slab ștanțate, ciobite sau decolorate.
  • Utilizarea substanțelor chimice expirate (agenți de eliberare și agenți de etanșare) poate duce la uzura timpurie a suprafeței pavajului din beton amprentat.

Pret metru patrat beton amprentat Arges

Pretul pe metru patrat (m2) in Arges este influentat de mai multi factori: suprafata in metri patrati, accesul ,dificultatea, stadiule trenului, zona geografica, culorile betonului amprentat, modelul de matrita ales si nu in ultimul rand combinatiile de culori pe care le doreste fiecare clinet in parte

Un pret estimativ pe metru patrat materiale si manopera incluse este de 200 de lei! Pentru oferta personalizata de pret cere o cotatie gratuita!

Cere oferta de pret pe m2 in 2024 pentru beton amprentat Arges

Deplasari in Sud si Centru Romania

Telefon: 0753-688-062

Contact WhatsApp.

Deplasari in Vest, Sud-Vest, Nord-Vest Romania

Telefon: 0757-502-776

Contact WhatsApp.

☏ Sună 0753.688.062
Scroll to Top